Let op: 
Omdat ik zelf een tweede kindje verwacht eind oktober 2021, worden er een aantal dingen tijdens mijn verlof (welke vanaf 23-9-2021 ingaat) overgenomen. 
Wil je een cursus volgen? Stuur dan een mail naar info@studiomamas.nl en ik zal de mogelijkheden aan je voor leggen.

Doula begeleiding wordt weer opgepakt in beperkte mate, na mijn verlof per half/eind januari 2022. 

Doula begeleiding

Een bevalling is vaak een intens moment voor de aanstaande ouders en zeker voor de moeder in spé. Voor veel vrouwen is het belangrijk dat zij zich gehoord en veilig voelen. Als Doula biedt ik ondersteuning voor de mama’s en partners.

Ik zorg ervoor dat ik een constante factor ben tijdens de bevalling, zonder enig oordeel ben ik er voor de moeder en haar partner. Zodat zij er zo fijn en ontspannen mogelijk in kunnen gaan, en er met een goed gevoel op terug kunnen kijken.

Door middel van (bij-)scholing, blijf ik op de hoogte van de nieuwste technieken rondom de zwangerschap en geboorte. Waardoor ik optimale hulp en ondersteuning kan bieden.

Als jullie als aanstaande ouders overwegen om een Doula in te huren tijden de bevalling, dan maken we eerst een afspraak om kennis met elkaar te maken. Zo kunnen we van beide kanten zien of dat er een fijne klik is.

Wanneer we samen het Doula traject in gaan, zullen we nog 2 tot 3 keer met elkaar afspreken. Tijdens deze momenten bespreken we de bevalling door, en doen we samen oefeningen om te ontspannen. Tijdens een van deze momenten ga ik met jullie mee naar de verloskundige of gynaecoloog om kennis te maken met hem of haar.

Twee weken voor de uitgerekende datum en tot en met twee weken na de uitgerekende datum sta ik 24/7 voor jullie stand-by. Tussentijds mogen jullie altijd bellen of mailen.

Na de bevalling kom ik in de kraamweek langs om te zien hoe het met jullie gaat, en om de eerste foto’s die eventueel zijn gemaakt langs te overhandigen. Na ongeveer 6 weken spreken we nog een keer af om samen terug te blikken op de bevalling.

“Jeetje wat ben jij relaxed zeg, daar kan ik nog wat van leren.”- Verloskundige, bij een thuisbevalling

Natuurlijk en Fijn bevallen cursus

Samen met je partner voorbereiden op de bevalling, de ins en outs leren en dat alles in 2,5 tot 3 uur. Tijdens de cursus/workshop gaan we dieper in op de bevalling en de weg daar naar toe. Wat kun je verwachten van je lichaam? Welke medicatie vormen zijn er (medische en natuurlijke varianten), en wat zijn jouw persoonlijke wensen hierin tot nu toe? En wat kan je partner tijdens het hele proces voor jou betekenen?

 

We bespreken hoe een bevalling kan verlopen, maar we zorgen er ook samen voor dat je er toch met een open blik in gaat. Een bevalling is namelijk niet te plannen en zal altijd op een unieke manier vorderen.

 

Uit ervaring zijn vrouwen meer zelfverzekerd na het volgen van de cursus, ook hebben de partners er meer vertrouwen in omdat ook zij weten hoe ze de aanstaande moeder kunnen begeleiden.

Wanneer de cursus datum niet uitkomt, kunnen we altijd kijken of we een privé sessie kunnen plannen.

 

De cursus is voor iedereen bedoeld die graag meer wil weten over het bevallen en de weg hier naar toe. De cursus wordt gegeven bij mij in de studio (Hoge Ham 17e, Dongen) en in Tilburg (Dudokhof 79-01, Yoga Centrum Tilburg)

 

“Jouw geweldige cursus heeft ons super geholpen.”- Cursist fijn bevallen ’19

 

Gwen heeft ons bij ons thuis de cursus Natuurlijk en Fijn bevallen gegeven. Dit deed zij op een voor ons hele prettige manier. Niet zweverig, wel duidelijk en op nuchtere wijze. Er was veel ruimte voor gesprek en vragen. Door deze cursus en hoe Gwen dit heeft gedaan gaan wij een stuk geruster de bevalling tegemoet.- H & M ’21

Boek hier je cursus

Doula tarief: €750,- excl. eventuele parkeerkosten
1x kennismaking (gratis)| 2/3x voorbereidend gesprek| bevalling ongeacht de duur van de bevalling| 1x kraambezoek| 1x afsluitend gesprek

(Wanneer ik voor de voorbereiding of de bevalling verder dan 30 km buiten Dongen moet rijden reken ik €0,35 Per KM)

Groepsverband (In verband met COVID-19 tijdelijk niet mogelijk)
Per 1 januari 2020 €75,- per koppel

Privé aan huis (tijdens COVID-19 alleen op 1,5 meter afstand):
Per 1 januari 2020 €90,- per koppel
(Buiten Dongen reken ik €0,35 per KM) 

Online via Skype of Zoom de natuurlijk en fijn bevallen cursus volgen? Dat kan!
– 1,5 uur €40,-
– 2,5 uur €60,-

Stuur een mail naar info@studiomamas.nl of bel me op 06-10280201, voor vragen of om de cursus in te plannen. 

Tijdelijk kom ik alleen aan huis voor de cursus in privé setting. (€90,-)
Wil je de cursus volgen samen met een bekende? Dat kan, neem per mail of telefonisch contact op dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Het kan zijn dat je zorgverzekering gedeeltelijk of helemaal de cursus of doula begeleiding vergoed. Per zorgverzekeraar kan dit verschillend van elkaar zijn. Als je hier gebruik van wil maken, laat jezelf dan van te voren goed informeren over de mogelijkheden voor jou.