Doula begeleiding

Een bevalling is vaak een intens moment voor de aanstaande ouders en zeker voor de moeder in spé. Voor veel vrouwen is het belangrijk dat zij zich gehoord en veilig voelen. Als Doula biedt ik ondersteuning voor de mama’s en partners.

Ik zorg ervoor dat ik een constante factor ben tijdens de bevalling, zonder enig oordeel ben ik er voor de moeder en haar partner. Zodat zij er zo fijn en ontspannen mogelijk in kunnen gaan, en er met een goed gevoel op terug kunnen kijken.

Door middel van (bij-)scholing, blijf ik op de hoogte van de nieuwste technieken rondom de zwangerschap en geboorte. Waardoor ik optimale hulp en ondersteuning kan bieden.

Als jullie als aanstaande ouders overwegen om een Doula in te huren tijden de bevalling, dan maken we eerst een afspraak om kennis met elkaar te maken. Zo kunnen we van beide kanten zien of dat er een fijne klik is.

Wanneer we samen het Doula traject in gaan, zullen we nog 2 tot 3 keer met elkaar afspreken. Tijdens deze momenten bespreken we de bevalling door, en doen we samen oefeningen om te ontspannen.

Drie weken voor de gegokte datum, tot en met de geboorte van de baby sta ik 24/7 voor jullie stand-by. Tussentijds mogen jullie altijd bellen of mailen.

Na de bevalling kom ik in de kraamweek langs om te zien hoe het met jullie gaat, en om de eerste foto’s die eventueel zijn gemaakt langs te overhandigen. Na ongeveer 6 weken spreken we nog een keer af om samen terug te blikken op de bevalling.

“Jeetje wat ben jij relaxed zeg, daar kan ik nog wat van leren.”- Verloskundige, bij een thuisbevalling

Doula tarief: €750,- excl. eventuele parkeerkosten
1x kennismaking (gratis)| 2/3x voorbereidend gesprek| bevalling ongeacht de duur van de bevalling| 1x kraambezoek| 1x afsluitend gesprek

(Wanneer ik voor de voorbereiding of de bevalling verder dan 30 km buiten Dongen moet rijden reken ik €0,35 Per KM)